L’Eduard Iniesta ve a l’Escola Solc!
Divendres 3 de maig, va venir el compositor de la Cantània per primer cop a l‘escola Solc, gràcies a l’Emma professora de l’Eso.
Els nens i nenes de 5é de primària li vam preparar unes preguntes i ens les va respondre.
També vam cantar algunes cançons de la cantània: L’Abecedari i El jardí de la reina. L’Eduard, ha explicat que toca més de 40 instruments de corda, de diferents països.

Però la guitarra segueix essent un dels seus preferits, ja que tots li agraden força.
Al final de l’explicació, abans que se n'anés, li vam donar uns regals: Una samarreta de l’escola i un llibre d’un professor que s’ha jubilat, en Ramon Breu.

Què ens ha explicat?
L’Eduard ens ha explicat moltes  coses interessants. Primer ens ha preguntat si algú sap què és un compositor i després ens ho ha explicat ell amb les seves paraules.
Ens ha explicat, també, la manera de compondre cançons, de pensar la melodia, de com ajuntar els sons dels instruments perquè quedin bé...
Ens ha dit que toca més de 40 instruments de corda.
Per ell la música no és música sinó MÚSICA!
Després li hem fet preguntes i ens les ha contestat:

1- Quants anys tenies quan vas començar a tocar la guitarra?
  • - 7 anys. Quan vaig fer la comunió vaig escoltar la música d'una bandúrria i els meus pares em van regalar una guitarra.
2- Com et vas sentir quan et van proposar fer la Cantània d'aquest any?
  • - Em vaig sentir enamorat, amb molta il·lusió.
Enmig de les explicacions ens ha tocat cançons de la Cantània i ens ha explicat com les ha compost i com va decidir aquell ritme.
Ens comentava que un dia de pluja pot ser diferent per a cadascú. Si diguéssim a molts compositors que fessin una cançó d’un dia de pluja, sortirien cançons molt diferents.
Opinió personal

A nosaltres l’Eduard Iniesta ens ha semblat un geni. Ens ha agradat molt com toca la guitarra. Sap moltes coses sobre instruments, música, etc…  I per tot això ha estat molt interessant escoltar-lo.
També és especial com ha creat els ritmes de la Cantània. Ens ha ensenyat la partitura completa de la Cantània i és IMPRESSIONANT‍‍‍‍‍‍‍‍ la quantitat d'instruments que hi ha. És clar, nosaltres tan sols tenim la partitura de les veus i hem al·lucinat veient-la tota sencera.‍Comentaris