Cantània 2019El passat dimecres 15 de maig, la classe de 5è de primària de l'escola Solc vam anar a l'Auditori de Barcelona a fer la Cantània. La Cantània és una activitat musical on va participar tota la classe de 5è.
L'activitat va durar aproximadament una hora, durant la qual vam cantar 16 cançons.
La gran majoria de la classe pensa que la millor cançó va ser "Sonet de paper". Aquesta cançó ens va agradar especialment pel seu ritme, el seu moviment i perquè la seva lletra és molt divertida.
Anar a fer la Cantània ens va entusiasmar perquè va ser una activitat nova per nosaltres, molt diferent i emocionant.
No tenim cap dubte, estem d'acord que la música ens agrada!
Volem agrair a tots els mestres que ens van acompanyar, Lluïsa, Pere i Laia i a l'Eduard Iniesta, el compositor musical, que ens van ajudar en aquesta tasca. 

Altres cançons que també ens han agradat molt:

El jardí de la Reina
La cançó que més em va agradar de la Cantània dedicada a Joan Brossa es titula “El jardí de la Reina”. Aquest és un poema preciós. És ben bé com un conte, com els contes de fades que t’expliquen quan ets petita i dels que tens tan bons records perquè et fan sentir feliç, com en un núvol. És com si obrís una porta (“la clau...”) a un món màgic (“El jardí de la Reina...”) per on passeges tranquil·la (“ el caminal que voreja la font...”) i on tot és agradable.
És molt curiós perquè és com un conte sense història perquè no hi passa res, però et dóna molts elements per a què tu mateixa te la imaginis: jardí, Reina, clau, cinta, sostenir, peix, mossegar, mans, ombra, ulls, brillar, cabell, pentinar, font, mullat, caminal, vorejar... La gràcia és que permet que cadascú imagini la seva història, que, de ben segur serà bonica i acabarà bé.
Mireia Caís


Carnaval
A mi em va agradar la cançó Carnaval perquè hi havia antifaços girant, movent-se... M'agrada perquè és una cançó per riure i divertir-se.
"Quan ens treiem la màscara tothom s'adonarà que la disfressa és màgica que mai no enganyarà. És carnaval el temps dels disbarats que invita a descobrir la veritable falsedat..."
A l'auditori hi havia 700 antifaços volant, gent ballant ... Tot un espectacle.
Clara Fernàndez
L'Abecedari
El dia de la Cantània vam cantar moltes cançons i per mi, la millor va ser l'Abecedari. És la cançó més "marxosa", la més divertida i la més cooperativa.
Òscar Rapún
Mirada Poètica
La meva cançó preferida va ser Mirada Poètica. A mi em va agradar molt. Per mi totes van ser boniques però aquesta és diferent.
Quan l'estàvem cantant em vaig sentir molt feliç, tenia sensacions de tota mena com ara la sensació de sorpresa, d'alegria, de por... i moltes altres que no ens podem imaginar.
Aquesta cançó té molt ritme i és espectacular. hi ha de tot: cànons...
Per cantar-la portàvem uns guants blancs que amb el llum ultravioleta, eren impressionants.
Els pares i espectadors ens miraven bocabadats i, quan vam acabar, van fer un fort aplaudiment!!!
Jan Ramírez
Entreacte / canon: És un canon a tres veus. És una mica "difàcil". Us escric un tros de la cançó:
“Els mots corrent a canviar-se de vestit 
Baixen els telons  i les bambolines 
Venen de nou damunt dels vestidors”
M'agrada la cançó perquè és molt animada i divertida 
Roger b, Emma n, Miquel

Sonet: Jo he triat Sonet perquè la trobo divertida, i quan estem cantant no diem frases sinó que  diem monosíl•labs! També nosaltres feiem els ritmes.
Núria i Jan P
Comentaris