5è i 6è de Primària fan una sortida al Delta del Llobregat

El Delta del Llobregat és un espai natural que està format per una sèrie d’espais protegits que pertanyen a les ciutats del Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà i Sant Boi de Llobregat. El delta té forma arrodonida, és el segon més extens de Catalunya (98 Km2) i és Zona d’Especial Conservació. Està situat entre les àrees muntanyoses de Montjuïc, Collserola, Garraf i l’Ordal, i s’estén per 8 municipis de dues comarques: Baix Llobregat (6 municipis) i Barcelonès (2 municipis). És un lloc molt bonic perquè està format per llacunes i aiguamolls i hi ha molta diversitat d’aus.

Al delta van fer dos itineraris: en el primer van visitar una zona protegida on hi havia plantes autòctones, com la salicòrnia, els joncs… i forànies. Recentment, la població de joncs ha augmentat molt i, per regular-la, de tant en tant porten cavalls perquè en mengin. Hi ha una gran diversitat de vegetació, i això es deu a la barreja d’aigües dolces i salades, als terrenys de sorra i argila i a la inundació del riu. En aquest itinerari també van anar a un mirador d’aus, on van observar moltes espècies diferents en aiguamolls. Aquestes aus estan acostumades al soroll dels avions, que és freqüent degut a la proximitat de l’aeroport. En canvi, no estan acostumades ni al soroll ni a la presència de les persones.

En el segon itinerari van passar per una zona, també protegida, on hi havia pineda. Les arrels d’aquests arbres ajuden a fixar la terra, evitant així l’erosió del delta. Després van anar a la zona de la platja, on van veure una extensió de dunes protegida per una tanca per tal d’evitar que la gent les trepitgi i afavorir així que hi creixi vegetació per fixar la sorra. Allí es van ubicar en un punt de la platja que permetia veure la Serralada del Garraf i hi van estar una estona recollint petxines. A continuació van anar a un mirador des d’on van poder observar la Serralada Litoral i la plana del delta, també amb molts joncs.

Aleshores van anar a dinar i van fer una estona de lleure en un parc. Allà es van divertir molt.

Sens dubte, va ser una sortida on van aprendre coses noves i molt interessants. Van tornar molt contents d’un dia ple de natura.

5è de Primària, Escola Solc, Barcelona.
Comentaris